Новини від Vygon

Неонатологічні та педіатричні катетери

Судинний доступ онкологія

Катетери для гемодіалізу


З 2008 року ми є офіційним представником та постачальником в Україні медичних витратних матеріалів компанії-виробника VYGON (Франція – Німеччина). Одним із пріоритетних напрямків для нас є просування та продаж в Україні катетерів, глибоких венозних ліній, поживних зондів та інших витратних матеріалів для неонатології та педіатрії.

Ми поставляємо судинні катетери для виходжування недоношених та новонароджених дітей, а також катетери та венозні лінії для глибоко недоношених дітей, назальні катетери для неінвазивної вентиляції (СРАР) та катетер для введення сурфактанту. Компанія VYGON виробляє широкий асортимент центральних судинних катетерів (PICC), що периферично вводяться, серединні Мідлайн-катетери (Midline), імплантовані ПОРТ-системи для тривалого внутрішньовенного доступу в онкології, анестезіології та катетери для терапії діалізу; шлункові зонди для ентерального харчування у дорослих та дітей. Усі медичні витратні матеріали відповідають стандартам ISO та мають сертифікат відповідності.

Витратні матеріали та внутрішньовенні катетери для неонатології та педіатрії

Вибрати якісний катетер для недоношеної новонародженої дитини з низькою вагою є непростим завданням. Якість матеріалу, розмір катетера та голка-інтродьюсер для введення катетера – ці параметри є найважливішими при виборі катетера спеціалістом. Існує кілька видів внутрішньовенного доступу у новонароджених і кожному з них відповідає певний судинний катетер:


PICC внутрішньовенні судинні катетери VYGON для недоношених дітей та новонароджених використовуються у всьому світі. Компанія VYGON виробляє найменший катетер 1Fr або 28G Премікат для новонароджених, завдяки якому з'явилася можливість виходжувати передчасно народжених дітей із екстремально низькою вагою менше 800 грам. Ціна катетера виправдовує можливість тривалого використання катетера до 30 і більше діб для внутрішньовенної терапії у виходжуванні недоношених новонароджених, збереження цілісності судин недоношеної дитини та зниження больового синдрому, а відповідно і швидшого відновлення та виписки маленького пацієнта з відділення реанімації.

Судинні катетери та порт-системи для тривалого венозного доступу

Катетери для тривалого судинного доступу мають свої особливості та характеристики. Це матеріал катетера, зазвичай це силікон чи поліуретан; спосіб введення- через периферичні або центральні вени; локація дистального кінчика катетера; тривалість використання катетера.


Порт-система – це центральний катетер, який має титанову камеру з мембраною та імплантується під шкіру на тривалий період до 5 років. Препарати вводяться в венозний порт за допомогою безпечної голки Хубера (Губера) або сполучної лінії POLYPERF з голкою Хубера. Венозна порт-система дозволяє провести внутрішньовенну терапію комфортніше для пацієнта: зберегти судини при введенні агресивних препаратів; скоротити кількість уколів; знизити больовий синдром.

З таким же завданням справляються тунельні силіконові катетери Бровіак і катетери Хікман, що частково імплантуються, але тривалість використання такого катетера буде до 1-го року. Midline катетери або серединна венозна лінія та PICC підходять для середньострокової венозної терапії до 2-х місяців та встановлюються через периферичні вени. Мідлайн та PICC катетери є альтернативою імплантованій порт-системі, ціна катетера значно нижча, але визначитися з правильним вибором катетера для довгострокової та середньострокової інфузійної терапії вам допоможе консультація лікаря.

Артеріальні катетери

Артеріальний катетер від 2,7Fr до 4Fr Leadercath та  ArterioSel забезпечують безпечний доступ до артерій. В набір для катетеризації артерій Vygon входить голка з камерою візуалізації та клапаном, щоб уникнути втрати крові.

Катетери для діалізу

Діаліз для пацієнтів із нирковою недостатністю є життєво необхідною процедурою. Крім апарату «штучної нирки», для проведення процедури необхідні витратні матеріали для діалізу. У набори для діалізу Вигон входять всі необхідні матеріали для встановлення катетера. Двопросвітні та трипросвітні катетери 10Fr та 12 Fr з поліуретану використовуються для короткострокового діалізу. Набори для довгострокового діалізу Vygon мають два окремі катетери з манжетою з дакрону, які фіксують катетер до шкіри і запобігають його випадковому видаленню.

Аксесуари для судинного доступу

Для запобігання інфікуванню судинних катетерів та зручності їх застосування компанія Vygon представляє великий вибір медичних витратних матеріалів, які використовуються для забору крові, введення лікарських засобів та внутрішньовенних інфузій:

  • • інфузійні конектори для безголкового з'єднання Vadsite;
  • • конектори для катетерів з безгольною системою Bionector;
  • • конектори для артеріальних катетерів Bionector;
  • • подовжувальні трубки для катетерів Octopus 1;
  • • трійник (3-х ходовий кран) для катетера Vyclic із Vadsite;
  • • ЕКГ адаптер для встановлення глибоких венозних ліній.


Шлункові зонди

Ми пропонуємо широкий вибір зондів для шлунково-кишкового тракту компанії Vygon. В асортименті шлункові зонди для дітей та дорослих:


Розміри зондів визначаються по Шкалі Шар'єра та позначаються у Fr. Розмір найменшого зонда для новонародженого від 4 Fr, довжина 40 см. Шлунковий зонд для дорослого від 10Fr до 18Fr, довжина від 75 до 125 см. Матеріал зонда визначає його переваги та термін використання:

  • • Силіконовий зонд для живлення понад 1 місяць
  • • Поліуретановий зонд для живлення від 1 тижня до 1 місяця
  • • Зонд із полівінілхлориду (ПВХ) для ентерального живлення до 5 діб


Силікон і поліуретан-матеріали, які не вступають у реакцію з лікарськими та біологічними рідинами, не викликають алергії та подразнення тканин, тому купити зонд із силікону або поліуретану буде раціональнішим для пацієнтів, які перебувають на тривалому ентеральному харчуванні.